اوره
نام آیوپاک اوره آمینو متان آمید است. لذا می توان اوره را از خانواده آمید ها دانست یکی از روش های تهیه آمیدها جایگزین شدن گروه آمینی با OH اسید های کربوکسیلیک می باشد در واقع می توان گفت اوره آمیدی است که از جایگزین شدن عامل NH2 به جای OH کربنیک اسید بدست می آید . البته یک روش تهیه آن از تراکم کربن دی اکسید با آمونیاک بدست می آید.
اولین کـسی کـه توانـست واکـنش تولیـد اوره را توضـیح دهـد شخصی بود به نام فرجکویس (Frejaeques) که واکنش تولید اوره را توسط یک واکنش برگشت پذیر توجیـه نمود که در زیر آورده شده است:
+ NH3 NH2CONH2(l) + H2O(l)⇔ (l)+CO2
اوره شدیدا در اب حل می شود ولی وقتی در حضور انزیم اوره آز قرار بگیرد به امونیوم بیکربنات تبدیل می شود که پس از قرار گرفتن در خاکهای کشاورزی یون امونیوم بر اثر8=PH تمایل دارد تا به صورت امونیاک در بیاید و ازاد شود. قدرت بازی اوره نیز به دلیل اثر گروه کربنیل نسبت به آمین ها کاهش چشم گیری دارد pkb=13.9